Avdelningar

Våra inriktningar i dagsläget. Vi önskar med tiden ha en ansvarig för varje inriktning. Att vara ansvarig innebär att svara på frågor om aktiveringen/sporten, så om du är nyfiken på just det kan du kontakta ansvarig direkt. Några avdelningar har i dagsläget en ansvarig person som gärna svarar på frågor om du undrar över något.

Saknar du någon avdelning eller har önskemål? Kontakta oss gärna!

 

  • NOSEWORK– godkänd som sport i Sverige från 1/1- 2017 Super populär och bara växer för varje år. Tillsammans med sin hund ska man finna specifika dofter; eukalyptus, lagerblad och lavendel, i olika miljöer. Passar även utmärkt som endast aktivering och träning! 
  • VILT & PERSONSPÅR- Viltspår kan du gå som en rolig träning och aktivering tillsammans med din hund, i stora drag drar du en klöv bakom dig med eller utan blod, som hunden sedan spårar upp. Man kan också gå viltspår som ett prov där två klasser förekommer, anlag och öppenklass. Fantastisk rolig aktivering och flera i styrelsen spårar flera ggr i veckan! Personspår innebär att hunden ska spåra upp en människa, oftast i skogen. Längs med spåret släpps ofta föremål från föraren som hunden ska hitta och på något sätt markera. 
  • DRAGWEIGHT & WEIGHTPULL– förkortat DW och WP, är både en tävlings och träningsform. I styrelsen är vi några som tränar dragweight med kätting som komplement till övrig träning. Det är väldigt roligt! 
  • UTSTÄLLNING– På en utställning visar du upp din hund och kan vinna priser och utmärkelser. Ansvarig för frågor och funderingar om utställning: Elina Sjöberg , föreningens ledamot.
  • DRAG– Draget är en bred avdelning. Man kan dra med sin hund både på barmark och snö, med kickspark, kickbike, spark, släde och skidor. Mycket roligt och passar de flesta! Piteå Hundsällskap är godkänd hos svenska draghundsportförbundet, vilket betyder att du kan ha din draglicens via oss. För att ha en licens behöver man gå via en ansluten förening. En licens är bra att ha även för dig som inte tävlar då det ingår en försäkring, även för träning.