Avdelningar

Våra inriktningar i dagsläget. Vi önskar med tiden ha en ansvarig för varje inriktning. Att vara ansvarig innebär att svara på frågor om aktiveringen/sporten, så om du är nyfiken på just det kan du kontakta ansvarig direkt. Några avdelningar har i dagsläget en ansvarig person som gärna svarar på frågor om du undrar över något.

Saknar du någon avdelning eller har önskemål? Kontakta oss gärna!

  • NOSEWORK– godkänd som sport i Sverige från 1/1- 2017 Super populär och bara växer för varje år. Tillsammans med sin hund ska man finna specifika dofter av eukalyptus, lagerblad och lavendel i olika miljöer. Passar även utmärkt som endast aktivering och träning! Vi har som mål att erbjuda off tävling och doftprov. Ansvarig: Emma Dysholm, cert snwk instruktör och auktoriserad dp domare.
  • VILT & PERSONSPÅR- Viltspår kan du gå som en rolig träning och aktivering tillsammans med din hund, i stora drag drar du en klöv bakom dig med eller utan blod, som hunden sedan spårar upp. Man kan också gå viltspår som ett prov där två klasser förekommer, anlag och öppenklass. Fantastisk rolig aktivering och flera i styrelsen spårar flera ggr i veckan! Personspår innebär att hunden ska spåra upp en människa, oftast i skogen. Längs med spåret släpps ofta föremål från föraren som hunden ska hitta och på något sätt markera. Ansvarig: Emma Dysholm, viltspårsinstruktör.
  • RALLYLYDNAD– ”avancerad vardagslydnad”. Tillsammans med sin hund tar man sig igenom en bana med skyltar som utformats av domaren.
  • AGILITY– En hundsport där hunden ska springa en hinderbana tillsammans med sin förare. Fartfyllt!
  • FLYBALL– En Hundsport som är stor i Nordamerika och Japan. Tävlas i lag om fyra hundar. Varje lag har en bana med fyra hopphinder och en flyball-box där hunden ska trampa på en platta och fånga en boll. Vet du någon som skulle vilja vara ansvarig? Kontakta oss!
  • WEIGHTPULL– förkortat WP, är både en tävlings och träningsform. En för ändamålet specialkonstruerad sele bör användas. Vi söker dig med erfarenhet av weightpull! Kontakta oss gärna.
  • UTSTÄLLNING– På en utställning visar du upp din hund och kan vinna priser och utmärkelser. Vi har som mål att anordna en inoff utställning under 2020. Ansvarig för frågor och funderingar om utställning: Elina Sjöberg , föreningens ledamot
  • DRAG– En ganska bred avdelning. Man kan dra med sin hund både på barmark och snö, med kickspark, kickbike, spark och skidor. Mycket roligt och passar de flesta!