Ordförande har ordet

Hej på er!

Snart stänger vi 2020 och jag tänkte att vi skulle ta en titt tillbaka på året som gått. Håll i er, för det var händelserikt!

Januari: Föreningen bildades och jag tillfrågade personligen samtliga som sitter i styrelsen om dom var intresserade att vara med på detta tåg, och glädjande nog var dom det! De var personer som jag känt sedan tidigare som jag med säkerhet visste tränade hund på ett trevligt sätt, samt att de raser som finns i styrelsens hundar visar på variation, precis så som jag önskar att hela föreningen upplevs- oavsett hund, är du välkommen.

Februari: Styrelsen kickstartade föreningens ekonomi genom att sälja galltvål så det stod härliga till. Och som vi sålde! drygt 70 flaskor på en vecka vilket gav flera tusen + i kassan till våran förening. Vi hade en fotografering och hela styrelsen presenterades ut i sociala medier.

Mars: VÅRAN ALLRA FÖRSTA TRÄFF! Den gick av stapeln den 1/3 hos våran samarbetspartner Dynamita. Vi bjöd på flera aktiveringsstationer och upplevelsebanor, vi hade fika försäljning och ett jättefint lotteri och tipsrunda. Ca 40 personer passerade genom dörrarna under dagen med en massa olika hundar, och träffen välkomnade flera nya medlemmar. Såhär i början på mars var det inte så mycket runt covid-19 och restriktioner existerade inte ännu.

Men sen, några veckor senare, i slutet på mars, slog corona till ordentligt, och vi fick restriktioner som gällde över hela landet. Vi fick tänka till över kommande planerade aktiviteter men var fortfarande positiva!

Maj: Våran andra träff, som denna gång var en medlemsträff, gick av stapeln med inriktning viltspår. Lokal tidningen var på plats och vi fick ett stort, fint reportage i tidningen!

Juni: Värmen slog till och hela styrelsen test orienterade med hund inför kommande ”orientering med hund”. Det var varmt och svettigt men väldigt roligt! Den 14/6 gick en medlemsträff på vackra Fårön, där vi gick en gemensam kortare vandringsled och därefter bjöd vi med sponsring av Ica Kvantum på grillade hamburgare, dricka, kaffe och fika. Vi hade även här ett fint lotteri bord och en tipsrunda.

29/6 Var en stor dag. Vi gick då ut med att vi officiellt blivit en lokal kennelklubb! En stor dag för föreningen! Att vara en lokal kennelklubb innebär många fördelar men ffa så kan du som är intresserad av tävling, tävla för klubben!

Augusti: Våran väldigt efterlängtade ”orientering med hund” gick av stapeln. Som vi jobbade för den! Hela året faktiskt. Den var mkt uppskattad och vi erbjöd ett fint hederspris tillverkat av Piteås enda glasbruk- Heta hyttan. Vi hade fika, lotteribord och pif orientering var på plats med lite mer avancerad utrustning, och hjälpte till med resultat och sekretariat. Lotter kunde man vinna genom att plocka skräp. Lokal tidningen var på plats även här och vi fick ett fint reportage. En väldigt rolig dag! Eventet hoppas vi återkommer 2021 och då hoppas vi att du vill vara med!

September: Vi bokade en ”prova på hundkapp” för våra medlemmar tillsammans med älvsbyns hundkapplöpning. Den blev verkligen uppskattad och jag fick en massa mail efteråt från flera som tyvärr missade dagen som önskade att eventet kommer tillbaka, och det önskar vi med! Om läget med covid är under kontroll till våren så kommer vi boka en till dag. Väldigt rolig dag med fin info om hundkapp och fikaförsäljning på plats.

Oktober: Första officiella tävlingsstarten i PHS färger gick av stapeln via sekreteraren Hardox med förare Amanda, som startade en officiell Nosework tävling, och Thyr gjorde ett godkänt doftprov tävlandes för Piteå Hundsällskap. Heja heja! Vi höll även en till medlemsträff med inriktning viltspår som blev jätte uppskattad även den!

November: Årets sista medlemsträff gick via en föreläsning med Eva Nätteldal den 5/11, med inriktning på draget. Det var en trevlig och alldeles lagom kväll där vi bjöd på fika och fick mer kunskaper inom ämnet. Och på tal om draget, så blev vi i slutet på november godkänd hos Svenska draghundsportförbundet vilket betyder att ni som tävlar i draget kan ha eran licens via oss!

December: Styrelsen hade ett möte via messenger, det kändes ovanligt och lite konstigt men fungerade alldeles perfekt! Bla gick vi igenom en del av kommande år, och vilka aktiviteter som önskats av er medlemmar, samt just nu klara samarbeten för 2021 ( läs mer under den fliken). Nu rundar vi av, och hoppas på ett lika bra 2021!

För trots corona, så har 2020 för våran del varit ett super första år! Vi i styrelsen har jobbar hårt, för att föreningen ska stå stadigt, både ekonomiskt via flera försäljningar med galltvål, men också genom att trots svåra omständigheter fortsätta vara aktiv. Vi har för er medlemmar i första hand flyttat på träffar istället för att ställa in. Vi har erbjudit samtliga träffar väldigt ”corona anpassade”, med mkt utomhus aktiviteter men också ”deltagande via anmälan” så vi har haft ordentlig koll på läget hela tiden. Vi har följt rekommendationer och restriktioner.

Vi avslutar därmed året med 6 träffar, drygt 50 medlemmar, en god ekonomi, officiella starter i vårat namn, samt ett par draghundslicenser, men också, ser vi på kommande år med positiva ögon! Vi har flera aktiviteter för er medlemmar planerade och hoppas ni hänger med! Vi har ex börjat kolla möjligheterna för; kurs i både agility och rally där instruktörer är kontaktade, ringträning, orientering, grönt kort inom draget, och hundkapp. Året är inte spikat så det kan hända det tillkommer aktiviteter.

Är du inte medlem kan du läsa mer om hur du blir medlem samt priser under just den fliken i menyn.

Tack för detta första år, jag är superglad. Bifogar några bilder med en tillbakablick över året som varit. Du kan följa oss via sociala medier både på facebook och instagram. Önskar er en god fortsättning och ett gott nytt år! /Ordförande, Emma och Thyr

Våran första träff, i början på mars!

Medlemsträff på Fårön. Vi hade de så mysigt!

En av de två träffarna med inriktning viltspår. Hunden Siri som sedan blev medlem, deltog även i orienteringen, där hon med Husse Lars vann Heta Hyttans hederspris!
Det fina priset!
”Socker” var med på ”prova på hundkapp” och sprang superfort efter släp hare. Nästa år är hon tillräckligt gammal för motorhare.”Orientering med hund”, annorlunda aktivitet, och superrolig!

Prisbordet på orienteringen var gigantiskt med många priser sponsrade av lokala företag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *